perjantai 9. tammikuuta 2015

Triple me- tutoriaali

Eli tässä hyvin simppelissä tutossa näytän, kuinka saa mahdutettua eri objekteja samaan kuvaan. Kyseessä on ohjelma Adobe PhotoShop CC

Eli ensin avaa haluamasi kuvat ja objektit kaikki Photoshopiin. Tiedosto -> Avaa

Minä irroittelin itseni tästä kuvasta ensin. Laitoin punaisen maskin kuvan päälle (vasen työkaluvalikko, toiseksi alin painike. neliö, jonka sisällä on ympyrä) Kun maskityökalu oli valittuna, niin vedin kuvan vasemmasta yläkulmasta punaisen maskin kauttaaltaan koko kuvalle.
Sitten sivellintä ja pyyhekumia käyttäen rajasin itseni (pyyhekumi rajaa maskitilassa, sivellin levittää punaista maskia) Sekä siveltimen että pyyhekumin kokoa saa muutettua alla olevan kuvan mukaisesti. Eli siis kuvan yläpuolella on työkalun säätömahdollisuuksia, sieltä siveltimen/pyyhekumin kokoa ja reunan terävyyttä säätämään.
Rajaamisen kanssa kannattaa olla tarkka, sillä kuvaa alempana alla kuvassa näkyy luonnoton varjo kenkieni alla. Kaikissa kolmessa kuvassa (tausta + 2 objektia) on hivenen eri valaistus. Ainoastaan taustalayerkuvaa on tarkennettu kohtaan, jossa minä olen.  
Kun maskityökalulla on valikoitu objekti, niin sen jälkeen valitse yläpalkista Muokkaa -> Kopioi. Sen jälkeen valitse taustana toimiva kuva (ylläoleva) Siellä sitten valitse ylhäältä Muokkaa -> Liitä määräten -> Liitä sijaintiin
Tämän jälkeen maskilla rajattu objekti tulee taustakuvan kanssa samaan, mutta kuitenkin omaksi layeriksi. Näin se ei sotkeudu tai "tartu" taustakuvaan vaan pysyy irrallaan taustakuvan päällä, jolloin sitä on helppo muokata. 

Ja jotta objektin kokoa voidaan muuttaa taustakuvaan sopivaksi, tulee sinun napsauttaa rasti ruutuun "Näytä muuntosäätimet" (sijaitsee ylläolevassa kuvassa Muokkaa- valikon alapuolella) Vertaile objektin taustaa ja lopullisen työn taustaa miten saat objektin sopimaan taustaan.
Ylläolevassa kuvassa näkyy, miten tärkeää on rajata tarkasti maskitilassa. Aina voi käyttää historiatoimintoa ja poistaa huonosti rajatun objektin. Eli palaa takaisin rajaamaan objektia ja liittää sen uudelleen taustaan.



Tässävälissä on hyvä mainita, että historiatyökalu on todella hyvä apuri virheiden korjaamiseen (sama kuin CTRL+Z PC: llä)
Näiden ohjeiden perusteella tällainen lopputulos pitäisi olla saavutettavissa. Asiaa voi aina vaikeuttaa se, jos valaistus muuttuu kaikissa kolmessa kuvassa (myös niissä, mistä vain irroitetaan objektit taustasta pois)

Kun otat materiaalikuvia tällaiseen mihin laitat monta itseäsi, älä koskaan käytä salamavaloa. Vääristää liikaa kuvien valaistusta ja lopputulos ei välttämättä ole hieno. Kameralla olisi myös hyvä olla alusta, jossa se pysyy vakaana paikallaan kaikkien kuvien ottamisen ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti